Welkom op het tropisch paradijs Bonaire

Het eiland staat op nummer 5 van de beste duikplaatsen in de wereld, maar ook boven water is het een en al eco eiland.

De noord-oostelijk passaatwind zorgt voor een zuivere lucht, aangevoerd over de atlantische oceaan.

schildpad
schildpad
schildpad
schildpad

Het leven is relaxed, dit komt door de manier van leven zoals de Bonairiaan eigen is. Geen drukte of stress zoals we in Europa gewend zijn, het is heerlijk je aan te passen aan het tempo van de gastvrije oorspronkelijke bewoners van Bonaire.

Geen stoplichten, geen agressie in het verkeer, geen strenge politie controles. De mensen gaan fijn met elkaar om!

Een Bonairiaan kun je typeren als een levensgenieter en dan niet in materiele zin, maar dat er nog weinig zorgen zijn in vergelijking tot de Nederlanders en Europeanen.

Criminaliteit is er niet of nauwelijks, zeker vergeleken met Nederland.

De economie is groeiend, maar mag niet uit de hand lopen. Ik bedoel daarmee dat het eiland niet overspoeld moet worden met toeristen en goudzoekers die daar niet thuis horen. Het inkomen per hoofd van de bevolking is nog laag, maar beter dan 10 jaar geleden.

Het is een tropisch paradijs wat met zorgvuldigheid moet groeien tot een stabiele staat die opzichzelf kan staan.

Je kunt het vergelijken met de zuiverheid en de schoonheid van de Seychellen, alleen het onderwaterpark is vele malen mooier. Dit dank zij Stinapa, de organisatie die Bonaires natuurschoon boven en onder water scherp onder controle heeft. Ook de DCNA zet zich in voor het milieu van Bonaire.

Dank zij de inzet van Stinapa en Dcna is Bonaire nog steeds een van de meest bijzondere plaatsen in het Caribisch gebied.

inktvis
inktvis

Indrukken onder water.

Aan de westkant en de zuid-oost kust van het eiland is de zee rustig. Overal kun je van de kant duiken bij de gemarkeerde gele stenen. Met de boot kun je naar klein Bonaire en indien je zelf vaart mag je alleen aan een geel gekleurde boei aanleggen, een boot per boei en geen anker gebruiken om het rif niet te beschadigen ! De kans is groot dat je dolfijnen, tonijnen of zeeschilpadden tegen komt.

De ruwe noord-oost kust is ongeschikt voor de onervaren duiker vanwege de hoge golven en de ruwe lava rotsen.

Hier kun je het beste onder begeleiding van een gids een bijzondere duik maken. Je zult hier meer roggen zien en grote schilpadden.

inktvis
inktvis
baracuda
baracuda
murene
murene
rog
rog
tarpoon
tarpoon
Washington Slagbaai Park
Washington Slagbaai Park

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boven water.

Kralendijk is nu de hoofdstad van Bonaire. Het ligt aan zee tegenover klein Bonaire. Rincon is het oudste dorp, door de Spanjaarden gesticht en ligt in het binnenland. Zeer de moeite waard om te bezoeken en een origineel Bonairiaans gerecht te eten. Als je naar het Washington Nationaal park wil, dan kom je vanzelf door Rincon. De markt van Rincon en Koninginnendag zijn de moeite waard om aanwezig te zijn.

Het open lucht museum is ook erg leuk om te zien.

Slagbaaipark is een beschermd natuurgebied waar entree betaald moet worden. Als je een duiktag hebt, dan moet je wel je identiteitsbewijs meenemen om niet extra bij te betalen.

Saligna Slagbaai Park
Saligna Slagbaai Park
Klein Bonaire
Klein Bonaire
Dolfijnen tussen Bonaire en klein Bonaire
Dolfijnen tussen Bonaire en klein Bonaire
Zoutwinning
Zoutwinning

 

Adress:

Crown villas 16 Sabadeco

Bonaire

 

for rental please visit:

www.bonaireparadise.nl