Ons huis is in 2001 gebouwd en heeft een Spaans Caribische stijl.

We hebben bij de koop van ons huis bewust gekozen (op advies van een bevriende makelaar) om niet direct aan zee te zitten.

Er zijn geen orkanen op Bonaire, maar soms kan de zee wild zijn en dan gaat de tuin eraan of je kelder staat onder water. Wij hebben daar geen last van.

Ons huis ligt ongeveer 200 meter van zee op een hoogte van 30 meter. Het uitzicht is vrij op zee (zuid west) en op klein Bonaire.

Er zit een stenen/houten omheining rond het huis, niet tegen inbrekers, maar wel tegen de geiten en ezels.

De tuin is prachtig met vele soorten planten. Inheemse, vooral op Bonaire voorkomende soorten, maar ook bougainville, banaan, cocospalmen, agaves en hele jaar door bloeinde struiken die vele vogels aantrekken. Zoals de Lora's, Caribische leister, kolibri, suikerdiefje en vele duivensoorten. maar ook hebben we erg veel leguanen (veel mensen vinden deze dieren hinderlijk), maar ik vind het een prachtig oerdier die welliswaar in het zwembad zwemt, wat erg vies is, maar wij doden ze niet! Ik geniet ervan, zoiets zie je op de Galapagos eilanden of Bonaire maar niet in Nederland. Bonairianen eten wel leguaan, schijnt als kip te smaken. Er zijn er nu nog meer dan genoeg. Vissen en lokale dieren  eten is voorbehouden aan de Bonairianen. Als zij dat doen volgens hun traditie is dat geen probleem. Alleen toeristen mogen niet op eigen gelegenheid dieren vangen, zowel boven als onder water.

Zeer grote heremietkreeften en landkrabben zijn iedere avond met grote getalen in de tuin, ze doen niemand kwaad, maar leuk om te zien en te waarderen!!

De tuin is 2200M2 groot en zit vol leven en planten. Iedere week houdt de tuinman de planten bij.

Er zijn natuurlijk ook insecten, zoals kleine schorpioenen of wespen, maar deze kunnen geen schade aanrichten. alleen de dengue mug die knokkelkoorts kan veroorzaken is een probleem.

Goed insprayen (ook overdag bij bewolkt weer) en zorgen dat er nergens stilstaand water in potjes of kruiken blijft staan kan helpen het probleem te verminderen.

 

Adress:

Crown villas 16 Sabadeco

Bonaire

 

for rental please visit:

www.bonaireparadise.nl